Željka Avrić na poziv Saveza Srba čitala svoje stihove u Rumuniji

Od strane Ozon
0 komentar

Željka Avrić, pesnikinja iz Sremske Mitrovice, učestvovala je na međunarodnoj duhovno-književnoj manifestaciji 29. Dani Preobraženja Srba u Rumuniji, od 17 – 19. avgusta, na poziv organizatora, Saveza Srba u Rumuniji.

Pokrovitelji manifestacije su Generalni konzulat Republike Srbije u Rumuniji i Departman za međuetničke odnose pri vladi Rumunije.

Cilj manifestacije je negovanje srpskog jezika i očuvanje savremenog srpskog književnog izraza u rasejanju. Održavanje ove manifestacije predstavlja još jednu potvrdu odlučnosti Saveza Srba u Rumuniji da zadrži kontinuitet svojih najznačajnijih manifestacija sa ciljem očuvanja nacionalnog identiteta.

Uz učešće književnika iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske, Francuske, Nemačke i Češke, zatim predstavnika Matice srpske – predsednika Dragana Stanića, pomoćnika direktora biblioteke Miroslava Aleksića i sekretara Milana Micića; Gojka Božovića, predsednika srpskog PEN kluba i direktora izdavačke kuće „Arhipelag“; predstavnika Srpske pravoslavne crkve i Saveza Srba u Rumuniji, manifestacija je svečano otvorena u Generalnom konzulatu u Temišvaru, uz obraćanje konzula Marije Šošić, organizatora i počasnog predsednika Saveza Srba u Rumuniji Slavomira Gvozdenovića i Nikole Vujčića, dobitnika Velike bazjaške povelje koja mu je sutradan uručena u manastiru Bazjaš.

Možda Vam se svidi i