ZAVRŠEN 18. SREM FOLK FEST

Od strane Ozon
0 komentar

U nedelju je završen u Sremskoj Mitrovici 18. po redu Srem folk fest, a prema rečima organizatora ovogodišnji festival folklora je nadmašio sva očekivanja i poseta je bila rekordna. Sinoć je održano, nakon zvaničnog završetka Međunarodnog festivala folklora „SREM FOLK FEST“, u organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart” tamburaško veče „Od begeša do prima”.

“Došli smo do završne večeri, pete večeri ovogodišnjeg Srem Folk Festa, tamburaško veče pod nazivom “Od Begeša do Prima” u znak sećanja na nezaboravnog čoveka koji je asocijacija za tamburu na teritoriji grada i Srema. Poštovanom kolegi, profesoru i prijatelju, Milenku Bobiću večeras će se na svojstven način odužiti njegove kolege tamburaši. Karakter ovog koncerta daće gosti iz Djakova, orkestar “Tena”. Prikazaće se mini film, promo spot našeg harmonikaša Siniše Tufegdžić koji će kroz zvuk i sliku prikazati lepote Srema.” rekao je načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo.

tamburaško veče „Od begeša do prima”

Posetioci su tokom četiri večeri imali priliku da, osim u programu folklornih ansambala iz Srbije, uživaju u nastupima ansambala iz Meksika, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Republike Srpske – BiH, Grčke, Slovenije…
Specijalni gost Festivala bio je ansambl iz naše južne pokrajine Kosova iz Metohije „Venac“ iz Gračanice – Priština. Oni su tokom druge noći Festivala priredili celovečernji koncert.

Kao i prethodnih godina, pre samog nastupa, ansambli su prodefilovali ulicom Kralja Petra I, na oduševljenje prisutnih, svojim igrom, pesmom i nošnjama prikazivali su lepote kraja iz kog dolaze.

https://www.instagram.com/reel/ChJ-uJZAH9o/?utm_source=ig_web_copy_link

FOTO Sremska Mitrovica CENTAR FOKLORA – Ozon Media

Kako je rekao Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice i direktor „Srem Folk Festa“, zbog nedobijanja viza i kovid situacije, nekoliko ansambala nije uspelo da učestvuju ove godine, na njihovo mesto došle su druge folklorne grupe, tako da kvalitetnog folklornog programa nije falilo.
Samardžić je istakao da je prezadovoljan nastupima ansambala koji su uzeli učešće, posebno druge festivalske večeri kada su nastupili profesionalci nacionalnog ansambla „Venac” iz Gračanice. On je izrazio zadovoljstvo što se danas na ulici čuju samo reči pohvale i pozitivni komentari kako učesnika, tako i posetilaca kojih je svake festivalske večeri bilo po nekoliko hiljada.

Možda Vam se svidi i