„Sirmium music fest” od 27. do 30. 04. aprila

Od strane Ozon
0 komentar

VI Internacionalno takmičenje „Sirmium music fest” održaće se od 27. do 30. 04. aprila u Sremskoj Mitrovici. Takmičenje organizuje Udruženje ,,Sirmijum Gradus ad Parnassum” u saradnji sa Muzičkom školom ”Petar Krančević” u Sremskoj Mitrovici, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Takmičenje će se održavati ONLINE I UŽIVO. Oni koji su prijavljeni uživo nastupaće na dve lokacije: Galerija „Lazar Vozarević“i Muzej Srema. Učesnici su: učenici
osnovnih isrednjih muzičkih škola i studenti Muzičkih akademija, a takođe i slobodni umetnici.

Na takmičenju će se predstaviti u pet disciplina:
-Klavir solo
-Klavirski duo
-Duvački instrumenti
-Kamerna muzika
-Solo pevanje.

Najbolji u svakoj discipliniće biti nagrađeni novčanim nagradom i titulom GRAND PRIX, a takođe imaće koncerte u Nemačkoj (Lajpcig), Hrvatskoj, Srbiji (Novi Sad, Beograd).
Bće dodeljene i druge nagrade koji su postale već tradicionalne: Nagrada A.Skrjabin, S. Rahmanjinov, B.Bartok i nagrada IN MEMORIAL Ljubiše Jovanovića za najboljeg klarinetistu.

Otvaranje Sirmium Music Festa će se održati 27. aprila u 19.00 u Galeriji „Lazar Vozarević“. Nastupiće vrhunski umetnici, primadona Anastasija Holc – sopran, Stevan Karanac – operski umetnik, tenor, i profesor klavira na Akademiji za glasbo u Ljubljani,Vladimir Mlinarić.

Možda Vam se svidi i