Najava: Koncert za decu „Stonogica brojalica“ uz umetnički duo Alice in WonderBand VIDEO

Od strane Ozon
0 komentar

Ekološka predškolska ustanova “Stonogica“  održaće u subotu, 19. marta interaktivni koncert za decu u pozorištu „Dobrica Milutinović“.

„Stonogica brojalica“ je muzika za decu. U isto vreme je i interaktivni koncert kakvog nema na svetu, po prvoj knjizi dečijeg stvaralaštva brojalica. Autori brojalica su predškolci iz ekološkog vrtića „Stonogica“ u Sremskoj Mitrovici. Tekstovi pesama opisuju dečiji svet: prirodu, životinje, prijatelje, porodicu, godišnja doba, a osmišljeni su i kao brojalice, vežbe za razvoj govora. Program je namenjen deci uzrasta od 5 do 11 godina.

U programu učestvuje umetnički duo Alice in WonderBand sa interaktivnom koncertom muzike za decu „Stonogica brojalica“, po istoimenoj emisiji TV Vojvodine i komičnim mjuziklom „Kiss“.

Pesme su uglazbili Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Poznati kao nesvakidašnji i po mnogo čemu zanimljivi umetnički duo Alice in WonderBand. Ana je komponovala pesme, a Marko je osmislio telesne perkusije. Višnja Obradović im je pomogla da zajedno osmisle koreografije. Zatim su pesme snimili u legendarnom Studiju M Radio Novog Sada. Nakon toga su izveli i snimili koreografije u studiju TV Vojvodine. Tako je nastala emisija Stonogica brojalica! Emisiju je moguće pogledati u onlajn formatu, ali i u okviru programa za decu i mlade TV Vojvodine.

Možda Vam se svidi i