Lost Professors iz Sremske Mitrovice na 22. Festivalu uličnih svirača – Gradić fest

Od strane Ozon
0 komentar

Ovogodišnji 22. Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od četvrtka 25. avgusta do subote 27. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Festival uličnih svirača – Gradić fest će i ove godine ugostiti regionalno proslavljene bendove. Umetnici različitih profila, uglavnom muzičari i plesači, pobedili su u konkurenciji prijavljenih programa, i naći će se u zvaničnom programu Festivala, zajedno sa izvođačima iz čitave Evrope.

U Novom Sadu će, na Festivalu uličnih svirača, tako nastupiti i muzička grupa „Lost Professors“ iz Sremske Mitrovice. Nastup grupe „Lost Professors“ na Petrovaradinu počinje u 22 časa u subotu, 27. avgusta.

Lost Professors je osnovan 2010. godine u Sremskoj Mitrovici. U početku bend je delovao kao duo, a 2011. godine bend prerasta u kvartet.

Godine 2012. učestvuju na sedmom po redu Jazz & amp; Blues festivalu u Sremskoj Mitrovici i na Festivalu Uličnih Svirača u Novom Sadu, kao pobednički bend sa raspisanog konkursa. Nakon uspešnog autorskog koncerta 2012. godine, bend prestaje sa radom i ponovo se okuplja krajem 2014. godine.

Trenutno su aktivni i pored klupskih nastupa rade i na autorskoj muzici.

Festival okuplja u najvećoj meri muzičare ali i plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici. Programi u okviru Festivala uličnih svirača dešavaju se istovremeno na nekoliko lokacija. Na binama kao i izvan bina na samim ulicama, u toku 3 dana festivala nastupi preko 100 umetnika iz zemlje i inostranstva. U programu učestvuju izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, Amerike i drugih država, a program čine muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, filmske i video projekcije, umetničke instalacije…

Celokupan festivalski program možete pogledati na sajtu www.ulicnisviraci.com

Možda Vam se svidi i