Fantastičan koncert u Sremskoj Mitrovici VIDEO. FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Rok muzičar Darko Rundek sa svojim sastavom “Rundek & Ekipa”, održao je sinoć koncert u PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici. Darko Rundek, popularni ex-ju muzičar i jedan od osnivača čuvene jugoslovenske grupe ‘’Haustor’’ sa svojim pratećim bendom “Ekipa” gostovao je sinoć prvi put u Sremskoj Mitrovici i održao odličan koncert na zadovoljstvo prepune hale PSC „Pinki“. Rundek je u sklopu regionalne turneje organizovao nekoliko koncerata, a koncert u Sremskoj Mitrovici je zahvaljujući organizatorima bio jedini koji je besplatan.

U organizaciji udruženja “Art Front”, Rundek je promovisao album „Brisani prostor“, koji je izašao krajem decembra 2020, ali je tokom koncerta zajedno sa publikom pevao i mnoge druge pesme. Ređale su se numere s poslednjeg albuma. Rundek je predstavio i hitove svog bivšeg rok benda “Haustor” i kolekciju svoje bogate solo karijere.

Posetilioci, kojih je bilo nekoliko hiljada, su svi redom bili oduševljeni i uz puno ljubavi pevali numere sa novog albuma, a hala se orila i od hitova „Haustora“ .

Grad Sremska Mitrovica je podržao inicijativu i organizaciju koncerta Darka Rundeka, u čemu su pružili i finansijsku i organizacionu pomoć. Predstavnici Grada ističu da se raduju što ovakve inicijative postoje i da je potrebno da građani imaju raznovrsnost pri izboru kulturne i umetničke ponude.

„Grad se potrudio da ovo leto obeleži mnogim događajima, težili smo da zadovoljimo ukuse svih naših sugrađana, Inicijateva da se koncert održi je potekla od sjajnog udruženja “Art Front”, koju smo mi podržali“, rekao je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Udruženje “Art Front” oformilo se tek nedavno i njihov glavni cilj je da Sremska Mitrovica zaživi i da mladi imaju što više zabavnog i kulturnog sadržaja. Teže ka tome da privuku i zadrže omladinu ali i da zadovolje kulturne potrebe svih generacija mitrovčana. Kako kažu, bilo bi im drago da pozitivno utiču na generacije koje tek stasavaju. Damijan Malbašić iz udruženja “Art Front” je naglasio da je ponosan na svoje sugrađane koji su se okupili umutar organizacije „Art Front-a“ i na to što su doveli Darka Rundeka u Sremsku Mitrovicu. „Darko Rundek za nas predstavlja, ne samo jednog velikog umetnika, već i velikog ekološkog aktivistu, što je u savršenom skladu sa našim ciljevima, organizacije udruženja „Art Front“, koji su, promocija lokal patriotizma, solidarnosti i podizanje društveno aktivne svesti u našoj zajednici“.

“Art Front” je organizacija koja je nastala od geberacije 80-tih i ranih 90-tih koji su stasali u Sremskooj Mitrovici. „Naša želja je da poklonimo gradu nešto što mi tokom našeg odrastanja nismo imali, kroz promociju kulture, ekologije i društveno-aktivnog rada“, dodaje Malbašić . Malbašić je najavio uskoro i Srđana Dinčića i Miloša Milakovića, naše najbolje stand up komičare, koji će pokloniti gradu stend up festival ove jeseni, ali i rekao da možemo čekivati i razne druge programe koje će organizovati “Art Front”.

Sinoć je za posetioce koncerta pevala i svirala ekipa koju čine muzičari koje je Darko Rundek okupio 2017. godine za potrebe turneje povodom obeležavanja dve decenije albuma Apokalipso. U decembru 2020. godine izlazi im Brisani prostor, po mnogim anketama album godine i dobitnik Porina za najbolji album alternativne muzike. Pratili su ga singlovi Unutarnji glas, Tko su svi ti ljudi, Mila i Voljeti stvarno.
Muzičari često menjaju instrumente, a svi pevaju, na čelu sa Darkom Rundekom, koji i svira gitaru. Roko Crnić na bas gitari i bubnjevima, Silvio Bočić na bubnjevima, gitari i basu, Miro Manojlović na udaraljkama i vibrafonu, Igor Pavlica svira trubu, a Ana Kovačić svira saksofon i sintisajzer.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar