„Domovi kulture za 21. vek u AP Vojvodini“ Sremska Mitrovica predstavila Ustanove kulture grada

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. „Domovi kulture za 21. vek u AP Vojvodini“ naziv je izložbe i okruglog stola održanog danas u Novom Sadu, na kojem je inicirano umrežavanje ovih domova kako bi kulturni sadržaji bili dostupni i manjim sredinama u Pokrajini.

Izložba i okrugli sto „Domovi kulture za 21. vek u AP Vojvodini“ održani su u Digitalnom omladinskom centru u Novom Sadu. Grad Sremska Mitrovica je učestvovao u ovom projektu. Predstavljen je Centar za kulturu Sirmiumart, Ustanova Srem, Dom kulture Divoš i Dom kulture Mačvanska Mitrovica.

U realizaciji izložbe “Domovi kulture za 21. vek u AP Vojvodini” sarađivalo je 45 vojvođanskih opština koje imaju domove kulture, od kojih su organizatori uspeli da dobiju materijale za 41 plakat. Sama izložba, kako je rečeno, ima više misija.

Na okruglom stolu učestvovali su i predstavnici opština čiji su domovi kulture deo postavke koji su razgovarali o realizaciji ideje “Domovi kulture za 21. vek”, ali i o stanju u kojem se ovi objekti danas nalaze i šta im nedostaje.

Možda Vam se svidi i