“Beg sa otirača na kojem piše dobrodošli” Milene Ilić u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/Ozon Media. Promocija zbirke pesama Milene Ilić “Beg sa otirača na kojem piše dobrodošli” u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”, biće održana u četvrtak, 22. decembra u Biblioteci „Gligorije Vozarović”, sa početkom u 18 sati.

Kao predstavnica savremenih poetskih tokova i pesnikinja mlade generacije, Milena se bavi čitaocu bliskim iskustvima i temama. Кroz stihove, poruke i nazive pesama ove njene treće po redu knjige, oslikano je ono što čini život — suočavanje sa stvarnošću, preispitivanja, usponi, padovi, ljubav, strepnja… Rečima su oživljene i mnoge okolnosti koje nas čine i nemoćnima, kao i mnoga pitanja na koja često tražimo odgovore, živeći svojstvene nam živote. Кroz to se reflektuje i snaga za ponovnim uzdizanjem, oslobađanjem od ljušture života, želja da se sredi fioka haosa i da se otrezni od pijanstva životnog. Sve je to uobličeno u četiri pesnička ciklusa — „Retki se retko sreću”, „Fioka haosa”, „Iluzija vremena” i „Posveta na reveru”.

Program vodi Ivana Marketanović. O knjizi će govoriti Nedeljko Terzić, msr Sandra Štetina (recenzent knjige) i Mirjana Marković, predsednik Кnjiževne zajednice Sremska Mitrovica. Pesme će čitati Jovana Jokić i Nenad Pajić. U muzičkom delu programa nastupaju Hajrudin Durmanović i Sara Marin, članica Studija modernog i klasičnog baleta „Olena”.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Možda Vam se svidi i