Mart u Galeriji „Lazar Vozarević“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Program sremskomitrovačke Galerije „Lazar Vozarević“ tokom marta meseca biće izuzetno bogat.

02.03. “Karavan naïve” Jedinstvena prilika da pogledate dela slikara naivaca iz Galerije Naive, Kovačica. Sremska Mitrovica, Banja Luka i Beograd su jedina tri grada u kojima će izložba biti prikazana. Na samom otvaranju će pored direktorice Galerije biti prisutno i 20 slikara i predstavnici lokalne samouprave Kovačica.

04.03. Promocija „Planeta dvorište“ – Olivera Balašević Posle Novog Sada i Zrenjanina, Olivera je izabrala Sremsku Mitrovicu, ponesena divnim utiscima od letos, kada je posetila Mitrovicu u okviru manifestacije “Megdan”. U sklopu promocije Olivera će pokloniti svoje knjige biblioteci Gligorije Vozarović, Mitrovačkoj gimnaziji i biblioteci KPZ-a.

12.03. Lazar Vozarević u MUZEJU „Zepter“, Beograd Prvi put će kompletno restauriran opus napustiti matičnu Galeriju. Beogradska publika će moći da u centru grada, Knez Mihajlovoj ulici, pogleda 52 slike i 21 crtež Lazara Vozarevića. Izložba će biti u Galeriji Zepter dva meseca.

16.03. Decembarska grupa, slike iz fonda muzeja „Zepter“ Decembarska grupa kojoj je Vozarević pripadao, predstavlja prekretnicu u modernoj umetnosti naše kulturne scene. Ovo je prilika da se Vozarevićevo delo sagleda iz još jednog ugla i jako važna kockica u proučavanju lika i dela umetnika čije ime nosi naša galerija.

Možda Vam se svidi i