Predstava „Kraljev put“ 7. februara

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U četvrtak, 7. februar sa početkom u 20:00 časova na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici biće odigrana predstava „Kraljev put“ po memoarima kralja Petra II Karađorđevića.

Autor i reditelj: Lilijana Ivanović.
Igra: Vladimir Balašćak.

Monodrama „Kraljev put“ je nastala na osnovu knjige „Moj život – autobiografija Njegovog veličanstva kralja Petra Drugog Karađorđevića“, te prema zapisima istoričara, novinskim člancima i TV emisijama posvećenim kralju.

Ovo je prva predstava u istoriji srpskog pozorišta koja se bavi životom posljednjeg jugoslovenskog i srpskog monarha, kralja Petra II Karađorđevića. Predstava je urađena u produkciji Šabačkog pozorišta i pod patronatom Kraljevskog doma Karađorđevića i princa Aleksandra II Karađorđevića.

Predstava „Kraljev put“ predstavlja dramsku interpretaciju autobiografije kralja Petra II Karađorđevića i govori o njegovim osnovnim razmišljanjima o događajima koji su obeležilii njegov život kao poslednjeg jugoslovenskog kralja i nekog kome su sudbina i istorija dodelile ulogu da na presto dođe kao dečak, a napusti ga u trenutku kada je mogao da pruži značajan istorijski doprinos.

Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 200 dinara. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115.

Cena ulaznice: 200 dinara .
Informacije i rezervacije: 022/615-115.

Možda Vam se svidi i