Pisac je neophodan čoveku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Кnjiževna zajednica Sremska Mitrovica i Biblioteka „Gligorije Vozarović“ u saradnji sa Društvom književnika Vojvodine u okviru četrnaestog međunarodnog festivala poezije pod pokroviteljstvom Istorijskog arhiva „Srem“ je 27. avgusta u Galeriji „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici su organizovale Кnjiževni susret.

U ime Ambasade Ruske Federacije u Beogradu pozdravnu reč je uputio prvi sekretar odseka za kulturu Ambasade Ruske Federacije gospodin Vjačeslav Alikin, ističući da mu je drago što prisustvuje književnom susretu i da ambasada daje podršku svim događajima koji doprinose razmeni kulture između Ruske Federacije i Srbije.

Na Кnjiževnom susretu su gostovali pisci: Valentina Valentinovna Jefimovskaja iz Ruske Federacije, Ilja Кozlov iz Ruske Federacije, Ileana Ursu iz Novog Sada, Mirjana Marković, Jasna Arbanas i Zlata Zahorjanski iz Sremske Mitrovice. U muzičkom delu Кnjiževnog susreta nastupili su Stanislava Vortić i Hajrudin Durmanović iz Sremske Mitrovice. Pored mnogobrojne publike Кnjiževnom susretu su prisustvovali i predstavnici Ruskog doma iz Beograda.

Bilo je ovo još jedno književno druženje koje potvrđuje da je pisac neophodan čoveku.

Možda Vam se svidi i