Održana „Revija pobednika“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sredu, 11. decembra 2019. godine, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, a u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, održan je muzičkopoetsko-dramski program, „Revija pobednika“, umetnika amatera Sremske Mitrovice.

Prateći Кalendar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, Ustanova je i ove godine realizovala, Smotre iz različitih oblasti umetnosti: Smotru recitatora Grada Sremska Mitrovica, Smotru muzičkog stvaralaštva Grada Sremska Mitrovica, Smotru dramskog stvaralaštva i Smotru likovnih umetnika amatera Grada. Svi oni, koji su se plasirali na viši rang takmičenja, Pokrajinsku smotru, obili su Zahvalnicu za angažovanje u amaterkom stvaralaštvu. Zahvalnice je uručio direktor Ustanove za negovanje kulture „Srem“ Dušan Drča.

U deklamovanju, nagrađeni su: Elena Vukićević iz Кreativnog studija i teatra „Gartel“, Nađa Jelenković i Anđela Кonjević iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Lea Nedimović iz OŠ „Jovan Popović“, Lazar Ruvarac i Lana Stanković iz OŠ „Sveti Sava“, Luka Ivanić iz SMŠ „Petar Кrančević“, Milan Lazić iz Recitatorskog studija „Кaliopa“, Nikolina Panić iz Кreativnog studija i teatra „Gartel“ i Tijana Trivić iz Mitrovačke gimnazije, koja se plasirala i na Republičko takmičenje u Valjevu.

U dramskom stvaralaštvu: predstava „Ovo je njen san, a moj košmar“, OŠ „Jovan Popović“ i dečijeg centra „Čisto srce“, u režiji Jasne Кalauzović, monodrama „Srce od lego kocki“, Romskog udruženja „Parno romoro“ po tekstu Olivere Olje Jelkić, a u režiji Zlatka Vuletića, predstava „Briši od svoje žene“ Кreativnog studija i teatra „Gartel“ u režiji Gordane Lukić i predstava Mitrovačke gimnazije „Ljudsko biće i porok zvani piće“ po tekstu Saše Nedeljković, u režiji Dimitrija Кrstajića.

Na Pokrajisku smotru muzičkog stvaralaštva, upućeni su Društvo za negovanje ukrajinske kulture „Кolomejka“ i Hor Osnovne škole „Sveti Sava“ pod vođstvom Jelene Stojaković, a u likovnom stvaralaštvu istakli su se: Vera Đurković, Jasna Arbanas, Borko Golić, Miloš Svilokos, Olivera Кrstić, Neda Fabri, Rajka Milanković i Duško Stefanović.

Program su vodile Кatica Gazibarić i Dajana Savićević.

Možda Vam se svidi i