Održana promocija časopisa „Pakrački dekret“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sredu, 13 marta u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ održana je promocija petog broja Časopisa za književnost, kulturu i društvene teme krajiških Srba Zapadne Slavonije „Pakrački dekret“. Posvećen je Branku Ćopiću.

Ovo je specifičan časopis koji treba da predstavlja kulturni identitet prognanog srpskog naroda bivše Republike Srpske Кrajine Zapadne Slavonije. „Seobe kao sudbinska kategorija srpskog naroda, učinila je da su autori priloga, dobrim dijelom prognani i raseljeni širom sveta, ali i nekadašnji krajiški vojnici i oficiri ili potomci njihovih porodica“.

„Stvaralaštvo pjesnikinje Slađane Milenković i proznog pisca Кoviljke Tišme Janković je u osnovi sadržaja ovog broja časopisa. Pesnikinja Slađana Milenković je prvi član uredništva prvog broja časopisa Pakrački dekret“.

U programu su učestvovali: Stojan Prodanović, glavni urednik; Marko Кovačević, urednik; Sava Smoljanović, novinar, Anja Zec, recitator, Moravka Todić, moderator.

U muzičkom delu programa predstavili su se učenici Muzičke škole „Petar Кrančević“ Tojić Mihajlo i Đorđić Miloš u klasi Branke Panić.

Možda Vam se svidi i