Održana 16. Smotra liкovnog stvaralaštva amatera Grada Sremsкa Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U ponedeljak 21. oktobra u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, u Galeriji „Lazar Vozarević“, otvorena je 16. po redu Izložba likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica.

Na Smotri se predstavilo 38 autora sa 64 dela. Članovi Selektorske komisije Jelena Sekulić Voljanek (diplomirani slikar), Sanja Jovanović (magistar likovne kulture i metodičar), i Marija Vuruna (istoričar umetnosti), odabrali su 38 radova za Smotru likovnog stvaralaštva amatera Srema, koja će se održati 3. novembra 2019. godine u našem gradu.

Nagrađeni autori su: Miloš Svilokos za delo „Žitni trg“, Borko Golić za delo „U senci šešira“, Rajka Milanković za delo „Dragoljub“, Jasna Arbanas za delo „Pejzaž“, Bojana Prokopović za delo „Red“. Dobitnici pohvala su Duško Stefanović za delo „Samo uspomene“ i Miroslav Martinović za delo „Ruske breze“.

U muzičkom delu programa svoj talenat suposetiocima izložbe pokazali učenici Muzičke škole „Petar Кrančević“, a u umetničkom delu Smotre predstavljrna je revija šešira Snežane Кovačević, koja je imala tu čast da Smotru i otvori.

Možda Vam se svidi i