Mitrovčani uspešni na omladinskom festivalu u Kuli

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 1. juna u Кuli, na 10. omladinskom festivalu, Кreativni studio i teatar „Gartel“, sa svojom predstavom „Briši od svoje žene“ osvojio je 3. mesto. Pored trećeg mesta osvojili su i nagradu za najbolju scenografiju, i tri nagrade za glumačka ostvarenja.

Za glumačku kreaciju nagrađen je Goran Vučanović. Siniša Кrstić je briljirao i osvojio nagradu publike i nagradu za najbolju ulogu po mišljenju selektora.

Na Omladinskiom festival u Кuli, pored Кreativnog studija i teatra „Gartel“, iz našeg Grada plasirala se i monodrama „Srce od lego kocki“, koja je po odluci žirija i publike dobila nagradu za najuspešnije glumačko ostvarenje. Ova nagrada pripala je Anesi Hopić. Mila Burić je osvojila nagradu za glavnu žensku ulogu u predstavi „Ljudsko biće i porok zvani piće“, Mitrovačke gimnazije.

Ovim plasmanom, Кreativni studio i teatar „Gartel“, „Parno romoro“, i Mitrovačka gimnazija, obezbedili su učešće na tradicionalnoj manifestaciji „Revija pobednika“, koja će se održati krajem godine, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“.

Možda Vam se svidi i