Mitrovački muzičari pred beogradskom publikom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tokom marta, po tradiciji u Srbiji se održava manifestacija Mesec frankofonije namenjena svim generacijama. Program čine koncerti, frankofona pesma, gastronomski događaji, predavanja i debate, takmičenja, izložbe, filmovi, ples, razgovori o kulturnoj baštini…

Organizator je Francuski institut u Srbiji. Ovaj mesec posvećen je frankofonim inicijativama u Srbiji, koje potiču od škola, gradskih opština, udruženja, muzeja, kulturnih institucija i raznih udruženja.

Na poziv Društva prijatelja Francuske, u obeležavanju Meseca frankofonije u Beogradu, učestovali su i učenici MŠ „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice.

U utorak, 19. marta 2019. godine, uz podršku Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, srednjoškolski kamerni hor „Krančević“, pod dirigentskim vođstvom profesorice Jovanke Ivanić, nastupio je u okviru umetničkog programa, koji je osmislila i organizovala predsednica Društva, gospođa Dragana Ivanović. Koncert je održan u Biblioteci grada Beograda, a pored sremskomitrovačkog kamernog hora, koji je izveo renesansni francuski madrigal „l est bel et bon,mon mari“ nastupili su i solistkinja Katarina Dumančić, uz pratnju Ognjena Nikolajevića, dok je Anja Zec školu i grad predstaviljala u ulozi recitatora, govoreći pesmu Ž. Prevera.

Učenici srednje muzičke škole iz Sremske Mitrovice su toplo primljeni u Beogradu. Ostavili su odličan utisak i za svoj nastup nagrađeni su knjigama koje je darivala izdavačka kuća „Prosveta“.

Možda Vam se svidi i