Sremska Mitrovica – U organizaciji Centra za kulturu Sirmiumart, 16. aprila 2019. godine u Galeriji „Lazar Vozarević” biće održan koncert pod nazivom „Šubertijada”. Počinje u 19 časova, a ulaz se ne plaća.

Duo Borota – Knebel (klavir u četiri ruke) i Stana Krstajić (flauta) izvešće repertoar koji čine kompozicije Franca Šuberta.

Pijanisti Ljiljana Borota, poreklom iz Beograda, i Kristijan Knebel, rodom iz Štutgarta, osnovali su 1990. godine Duo Borota – Knebel. Samostalno i sa poznatim muzičarima nastupaju u mnogim zemljama i bave se pedagoškim radom. Često su i članovi žirija na takmičenjima koja se odnose na kamernu muziku i solo klavir. Objavili su nekoliko kompakt-diskova i realizovali veliki broj snimaka za radio i televiziju.

Flautistkinja Stana Krstajić je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti, u klasi prof. Miodraga Azanjca. Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Minhenu, u klasi prof. Mariane Henkel Adorjan. Kao solista i kamerni muzičar, nastupala je u Srbiji i inostranstvu i svirala na mnogim Festivalima klasične i umetničke muzike. Solo je flautistkinja Beogradske filharmonije. Od 2003. godine svira Pearl flautu i tada je izabrana za njenog svetskog promotera. Takođe je ostvarila mnogobrojne snimke za radio i televiziju i objavila je tri kompakt-diska.

Možda Vam se svidi i