Knjiga „Zvonari slobode: Vladika Nikolaj i Mihajlo Pupin“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sredu, 22. maja u 18:00 časova u Biblioteci „Gligorije Vozarević“ biće predstavljena knjiga „Zvonari slobode: Vladika Nikolaj i Mihajlo Pupin“.

Knjiga „Zvonari slobode: Vladika Nikolaj i Mihajlo Pupin“ je nova knjiga čudesne Aleksandre Ninković Tašić, napisana u koautorstvu sa Branislavom Stankovićem.

То је istorijska čitanka o dvojici srpskih velikana koji su višestruko zadužili naš narod.

Aleksandra Ninković Tašić se bavi Mihajlom Pupinom, a Branislav Stanković vladikom Nikolajem. Namera je bila da se napiše priča o dvojici srpskih gorostasa. Ovo delo je priča o svakom od njih pojedinačno, ali i o njihovom zajedničkom prijateljstvu.

Oni su bili građani svijeta. Njima su svi ljudi bili braća, ali se nikada nisu odrekli svojih korena, ni srpstva ni prvoslavlja. Sav svoj duhovni, intelektualni i materijalni kapital darovali su srpskom narodu i učinili sve što su mogli da sve ono što su kroz život stekli implementiraju u svoj narod i učine ga boljim. Na žalost, savremene generacije nisu dovoljno svjesne njihovog značaja i smatram iz tog razloga upravo ova knjiga nasušna je potreba mladim ljudima.

Možda Vam se svidi i