Slobodna zona stiže u Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Publika u preko 50 mesta i gradova imaće priliku da od sredine aprila do kraja juna potpuno besplatno pogleda pet filmova sa festivala Slobodna zona održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Predvodnik turneje je dokumentarni mjuzikl „Dan oslobođenja“, koji prati posetu i kontroverzni nastup slovenačke grupe „Laibach“ u „poslednjoj komunističkoj diktaturi sveta“ – Severnoj Koreji.

Na programu će se naći i „Čavela“, muzički dokumentarni film o legendi lationameričke muzike, pevačici Čaveli Vargas, ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiraciji Pedra Almodovara. Ovaj film je na 13. Slobodnoj Zoni osvojio nagradu publike.

Na repertoaru su i filmovi „Ćambra“, „Crveni pas: pravi plavi“ o prijateljstvu i avanturama dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda, kao i dokumentarac „500 godina“ koji prikazuje epsku priču o otporu i borbi za slobodu koja je dovela Gvatemalu do prelomne tačke u njenoj istoriji.

Ovogodišnja turneja Slobodne zone održaće se u: Sremskoj Mitrovici, Krupnju, Zaječaru, Rumi, Subotici, Bačkoj Palanci, Prijepolju, Inđiji, Lazarevcu, Ivanjici, Obrenovcu, Vršcu, Bečeju, Loznici, Šapcu, Čačku, Zrenjaninu, Valjevu, Negotinu, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Bajinoj Bašti, Paraćinu, Kanjiži, Petrovcu na Mlavi, Požegi, Užicu, Mokrinu, Kruševcu, Pančevu, Leskovcu, Novom Bečeju, Ruskom Krsturu, Mionici, Dimitrovgradu, Sjenici, Novom Pazaru, Žablju, Gornjem Milanovcu, Vrnjačkoj Banji, Somboru, Irigu, Prokuplju, Odžacima, Jagodini, Požarevcu, Mladenovcu i Boru.

Raspored projekcija dostupan je OVDE.

You may also like