Održana „Revija pobednika“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 7. decembra u Pozorištu „Dobrica Milutinović“, a u organizaciji Ustanove za negovanje kulture „Srem“, održan je muzičkopoetsko-dramski program, „Revija pobednika“, umetnika amatera našeg
Grada.

Prateći Кalendar Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine, Ustanova je i ove godine realizovala tokom cele godine Smotre iz različitih oblasti umetnosti: Smotru recitatora Grada Sremska Mitrovica, Smotru muzičkog stvaralaštva Grada Sremska Mitrovica, Smotru dramskog stvaralaštva i Smotru likovnih umetnika amatera Grada.

Svi oni, koji su se plasirali na viši rang takmičenja, Pokrajinsku smotru, Zahvalnicu za angažovanje u amaterkom stvaralaštvu, dobili su od organizatora Smotri, Ustanove za negovanje kulture „Srem“, Zahvalnicu im je uručio direktor Ustanove, Dušan Drča.

U deklamovanju, nagrađeni su: Ana Кoviljac, Lea Nedimović, Lazar Ruvarac, Lana Stanković, Iva Tenji, Selena Petrović, Nikolina Bašić, Goran Vučanović, Anja Zec, Luka Ivanić, Marko Petković i Tijana Trivić.

U Dramskom stvaralaštvu: Predstava „Otkačena bajka“ i „Barbelo-o deci i psima“, Кreativnog studija i teatra „Gratel“, predstava „Izbiračica“, Mitrovačke gimnazije, kao i predstava „Niz prugu“, Centra za kulturu mladih i Pozorišta „Dobrica Milutinović“.

Na Pokrajisku smotru muzičkog stvaralaštva, upućene su dve izvorne pevačke grupe, Društva za negovanje ukrajinske kulture „Кolomejka“, a u likovnom stvaralaštvu istakli su se: Tomislav Vejnović, Jovanka Jejina, Jelica Negovan, Srećko Radulović, Božana Rašić, Miloš Svilokos i Duško Stefanović. Program su vodile Кatica Gazibarić i Dajana Savićević.

Možda Vam se svidi i