Predstava „Perikle“ u mitrovačkom pozorištu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u utorak, 21. februara sa početkom u 20 časova biće odigrana večernja predstava „Perikle“, u produkciji Šabačkog pozorišta.

Predstava „Perikle“ je jedno od najboljih umetničkih ostvarenja pozorišne sezone 2015-2016, proglašena je za najbolju predstavu 52. Festivala „Joakim Vujić“. U pitanju je jedan od najređe igranih Šekspirovih tekstova, tako da je ova predstava prvo izvođenje ovog Šekspirovog komada u srpskoj pozorišnoj produkciji. Premijerno izvođenje predstava je imala na Šekspir festivalu 25. juna 2015. u Čortanovcima, a sada će i mitrovačka publika imati prilike da pogleda ovo vrhunsko ostvarenje.

Predstavu „Perikle“ na scenu je postavio reditelj Nikita Milivojević, a glumački ansambl čine Aneta Tomašević, Sonja Milojević, Zoran Karajić, Ervin Hadžimurtezić, Dejan Šarković, Vladimir Milojević, Deana Kostić, Miloš Vojnović, Strahinja Barović i Kristina Pajkić. Priča predstave prati našeg junaka koji beži iz Antiohije i pohodi razna druga carstva, tokom jednog od pohoda gubi ženu i kćerku sa kojima se na kraju volšebno sjedinjuje. Miloš Vojnović koji igra Periklea igra junaka sa pravom merom, smešnog i snažnog, a njegovu kćerku izvrsno i odlučno igra Kristina Pajkić.

Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 500 dinara. Informacije i rezervacije ulaznica na telefon 022-615-115.

You may also like