Nastavak „folk karavana“ po mitrovačkim selima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vođeni idejom o izjednačavanju kvaliteta života na gradskom i seoskom području, Agencija za ruralni razvoj i Centar za kulturu „Sirmiumart“, organizovali su prošle godine celovečernje koncerte Folklornog ansambla „Branko Radičević“ po selima sa teritorije Sremske Mitrovice. Želja je bila da se mladi animiraju i da se pokrene rad folklornih sekcija radi očuvanja tradicije i razvoja kulture i folklornog stvaralaštva, posebno u selima u kojima ovakve sekcije ne postoje.

Podizanje kvaliteta života na seoskom području podrazumeva bogate kulturne sadržaje koje ima grad. Kulturno-umetnički programi organizovani su u Kuzminu, Martincima, Šašincima, Divošu, Noćaju i Ravnju, i ove aktivnosti su dale pozitivne rezultate – oživeli su Domovi kulture i pokrenute nove folklorne sekcije, pa se „mini folk karavan“ nastavlja i ove godine.

U subotu 20. maja u Manđelosu održan je Koncert FA „Branko Radičević“ u prepunom Domu kulture. Domaćin koncerta bilo je KUD „Izvor Vranjaš“ iz Manđelosa, a pred svojim meštanima, raskošnim vokalnim talentom, predstavila se i Marija Ratkov.

Možda Vam se svidi i