Sremska Mitrovica – U subotu 28.maja u 21.00 sat, na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ biće odigrana predstava “Buba u uhu”.

13227843_1091847910860889_5954738188201726684_o
Pre nešto manje od 45 godina, 7. juna 1971. godine održana je beogradska premijera Fejdoove „Bube u uhu“. Ova diplomska predstava Ljubiše Ristića zadržala se pune 44 godine na repertoaru Jugoslovenskog dramskog pozorišta, izvedena je 1600 puta i videlo je preko milion gledalaca.
U cilju očuvanja tradicije ove predstave, i kao omaž genijalnom glumcu Nikoli Simiću, „Buba“ će biti ponovo pred publikom 28. maja, na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“.
„Buba“ je uvek i bez izuzetka bila rasprodata, a kada bi se kostimi iscepali, glumci bi doneli svoje privatne stvari; kada bi se dekor raspao Nikola bi pronalazio novac da se dekor obnovi; kada pozorište ne bi htelo da bilo čime obeleži 1500. predstavu, Nikola bi privatno organizovao proslavu u restoranu izvan pozorišta za glumce, reditelja i prijatelje predstave…
Rada Djuričin i Ljubiša Ristić skupili su mlade glumce i napravili novu „Bubu u uhu“. Kompletna glumačka ekipa istih godina kao njihovi prethodnici iz 1971. – igraće na sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ novu – staru „Bubu“ za svoju staru i novu publiku – dede, babe sinove, ćerke, unuke i unuke – kao što je to oduvek bilo i kako će zauvek biti i kada nikoga od nas više ne bude. A Rada, Branka i Vlasta igraće sa njima kad god zažele i kad god se užele!
Ova predstava je istovremeno i zahvalnost svim desetinama glumaca koji su tokom 44 godine igrali razne uloge u „Bubi“, uskakali, menjali, radovali se, umarali se, bežali, vraćali se i živeli život „Bube u uhu“.
Nova – stara „Buba“ je kenotaf, sećanje i poštovanje za sve iz prve podele kojih više nema: za Bojana Stupicu i Marjana Lovrića koji su odgovorni i zaslužni što se „Buba“ rodila; za Zoricu Šumadinac, Slobodana Djurića, Morisa Levog, Marka Todorovića, Branka Milenkovića, Vladislava Lalickog, za Duška Čeklića i Nikolu Simića.
Sadašnju glumačku ekipu čine: Lazar Jovanov, Mihajlo Perišić, Vojislav Tomić, Nikola Ivačkov, Novak Simić, Ana Kostovska, Obrad Radulović, Tašana Đorđević, Marina Rakić.

Cena ulaznice je 1000 dinara.
Informacije i rezervacije karata na tel. 615-115.
Rezervacije važe do 25.maja.

Možda Vam se svidi i