Održana promocija Časopisa „Sunčani sat“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici u utorak, 15. novembra održana je promocija 23. broja Časopisa za nauku, umetnost i kulturu „Sunčani sat”.

U ovom broju „Sunčani sat” sadrži poglavlja: Istraživanja, Ličnosti, Dokumenti, Lirske impresije o Sremu, Između dva broja. U Časopisu su takođe date biografije svih autora koji se prvi put u njemu javljaju kao autori, a obeleženi su i veliki jubileji, kao to je 50 godina Folklornog ansambla „Branko Radičević“. Glavni i odgovorni urednik 23. broja Časopisa je dr Slađana Milenković.

suncani-sat2

Ona je na promociji rekla da je cilj Časopisa da neguje lokalnu istoriju i stvara hroniku kulturnih manifestacija za budućnost.

„Citirajući Borhesa koji je raj oduvek zamišljao kao svojevrsnu biblioteku, naš cilj vidimo kao pokušaj da stvorimo okruženje nalik na rajsko ovakvim radovima i časopisima”, rekla je Milenkovićeva.

Pored nje na promociji o Časopisu je govorio i prof. dr Nenad Lemajić, član Uredništva. Promociju je vodila Gordana Lukić, a u umetničkom delu programa učestvovali su flautistkinja Sara Nikolić, Jasna Arbanas, Aleksandar Krstajić, Nataša Stojković i Kreativni studio „Garetl“.

suncani-sat1

You may also like