Francuski filmski karavan ponovo u našem gradu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nastavkom višegodišnje saradnje Francuskog instituta u Beogradu i Centra za kulturu „Sirmiumart“, u Sremskoj Mitrovici ponovo gostuje „Francuski filmski karavan“, ovog puta sa filmovima iz novog ciklusa „Komedije“.

Projekcije filmova će se održati u Art klubu Sirmiumarta (bivši ZKS), od 11. do 14. jula, sa početkom u 21:00. Ulaz na filmske projekcije je slobodan.

U ponedeljak 11. jula biće prikazan film „Gazele“, zabranjen za mlađe od 12 godina. Komedija „Vikendi“ takođe je namenjena publici starijoj od 12 godina i biće prikazana u utorak 12. jula. Sreda je rezervisana za film „Kapris“, a karavan će zatvoriti film „Kraljica Montreja“ u četvrtak 14. jula.

POSTER

Sinopsisi:

GAZELE
11.07.2016. u 21:00 – Art klub Sirmiumarta
Zabranjeno za mlađe od 12 godina
(FRA, 2014, 99′)
Igraju: Kamij Šamu, Odri Flero, An Broše…
Režiser: Mona Ašaš

Mari i Erik imaju po 30 godina i zajedno su još od srednjoškolskih dana. Tek što su potpisali ugovor o kupovini njihovog prvog zajedničkog stana, Mari obuzima vrtoglava sumnja. Susret sa tamnim smeđokosim mladićem požuriće njenu odluku: Mari napušta Erika da bi uronila u more zadovoljstva i slobode. Ali otkriće svet bez milosti: ljudi gledaju na samice u njenim godinama kao na robu sa greškom. Vođena novim prijateljicama, Mari će naučiti da shvata svoj celibat kao priliku za sebe, priliku iz koje bi mogla da izađe jača i konačno spremna da bude srećna.

TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=2LDCZK99rKg

VIKENDI
12.07.2016. u 21:00 – Art klub Sirmiumarta
Zabranjeno za mlađe od 12 godina
(FRA, 2014, 90′)
Igraju: Karen Vijar, Noemi Lvovski, Žak Gamblen…
Režiser: An Vilasek

Ponekad je samo malo dovoljno da pokvari vikend na selu. Bezazlen nesporazum na parkingu supermarketa, pogrešan refleks, i eto kako se sve poremeti. Ništa više ne ide kako treba za Kristin. Žan je ostavlja. Njeni svakidašnji prijatelji, Silvet i Ulrih, sada su malo manje njeni prijatelji. Sve je otišlo dođavola. Ali život je uvek pun iznenađenja. Ljubavi i raskidi u životu dva para, vreme vikenda.
TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=W53G3TZD61U

KAPRIS
13.07.2016. u 21:00 – Art klub Sirmiumarta
(FRA, 2015, 100′)
Igraju: Viržini Efira, Anais Demustje, Loren Stoke…
Režiser: Emanuel Mure

Kleman, učitelj u osnovnoj školi, puca od sreće : Alisija, slavna glumica kojoj se divi više od svega, postaje njegova devojka. Sve se komplikuje kada on upozna Kapris, mladu devojku, neobuzdanu i bez mere u ljubavi, koja se zaljubljuje u njega. U međuvremenu, Toma, njegov najbolji prijatelj, zbližava se sa Alisijom…
TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=rzBUBI0mjvU

KRALJICA MONTREJA
14.07.2016. u 21:00 – Art klub Sirmiumarta
(FRA, 2013, 87′)
Igraju: Florens Loare-Kaj, Dida Jonsdotir, Ulfur Egison…
Režiser: Solveg Anspak

Početak je leta i Agata se vraća u Francusku, svojoj kući u Montreju. Mora da se vrati svom poslu režiserke ali i da prežali svog naglo preminulog muža. To bi joj možda lakše pošlo za rukom kad ne bi svuda vukla pogrebnu urnu i smislila šta će da uradi sa njegovim pepelom ! Neočekivani dolazak u njenu kuću jednog para sa Islanda, jednog morža i jednog komšije koga je uvek želela a nikad nije uspela da osvoji daće joj snage da ponovo uzme svoj život u svoje ruke…
TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=t1xl4kvGxl4

Možda Vam se svidi i