Sremska Mitrovica – U subotu 14. maja sa početkom u 20:00 časova na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici biće održan kocert “Bilje Krstić i Bistrik orkestra”.

Biljana Krstić je na muzičkoj sceni prisutna i poznata od ranih 70-tih godina XX veka. Posle grupa „Suncokret“ i „Rani mraz“ započinje solo karijeru i izdaje tri albuma pop orjentacije: “Prevari večeras svoje društvo sa mnom”, “Iz unutrašnjeg džepa” i “Bilja” kao i jedan album namenjen deci “Loptom do zvezda”. Uporedo sa karijerom pop pevačice Biljana sledi svoje najdublje afinitete i više godina strpljivo prikuplja autentične audio i notne zapise izvorne muzike. To su uglavnom retko izvođene, a većinom i neobjavljene muzičke teme sa Kosova, južne Srbije, Vlaške oblasti, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Mađarske. Rezultat ovog rada su kompakt diskovi „Bistrik“ i „Zapisi“, koji su nastali kao fuzija tradicionalne muzike i savremenog aranžerskog postupka.

Tokom 2003. godine Bilja i Bistrik su radili na muzici za naš najgledaniji film svih vremena – “Zona Zamfirova”. Sa svojim kolegama sa FMU-a 2001. godine osniva orkestar Bistrik i postiže velike uspehe u svetu i u našoj zemlji.

Uz Bilju Krstić, na sceni u Sremskoj Mitrovici će se pojaviti i Bistrik orkestar koji broji devet članova:
Dragomir Stanojević – klavijatura, prateći vokal
Ruža Rudić – prateći vokal, sitne udaraljke
Nenad Josifović – violina, prateći vokal
Nevenka Radonjić – prateći vokal, sitne udaraljke
Slobodan Božanić – bas gitara, prateći vokal
Nenad Božić – gitara, tambura, prateći vokal
Maja Klisinski – perkusionista, prateći vokal
Nataša Mihaljinac – prateći vokal
Milinko Ivanović – frule, duduk, dvojnice, okarina, diple.

Cena ulaznice je 800 dinara.
Dodatne informacije i rezervacije karata na telefon 022/615-115.
Rezervacije karata važe do 11. maja

Možda Vam se svidi i