Sremska Mitrovica – Večeras se zvanično završava ovogodišnji, dvanaesti po redu „Srem folk fest“ koji se održava u Sremskoj Mitrovici.

Četvrtog dana festivala nastupiće folklorni ansambli iz Grčke, Rusije, Turske, Slovenije, Makedonije, Rumunije, a naš grad predstavljaće Mađarsko kulturno umetničko društvo „Srem“.

Prema rečima Petra Samardžića, direktora Centra za kulturu „Sirmiumart“, organizatora festivala, prvo festivalsko veče je bilo najposećenije, prema procenama oko 5000 posetilaca je ispratilo nastupe folklornih ansambala iz Turske, Slovenije, Grčke, Makedonije, Rumunije, kao i nastup mitrovačkog ansambla “Branko Radičević”.

folk fest1

Naredne dve večeri broj posetilaca kretao se između 3 i 4.000, što  sve ukupno čini rekordnu posetu ovog Festivala.

„Trudili smo se da damo svoj maksimum i obezbedimo jedan veoma lep festival za naše sugrađane i mislim da smo i ove godine uspeli u tome“, rekao je Samardžić.

On je dodao da većih problema tokom realizacije festivala nije bilo i izrazio žaljenje što je najavljivani nastup folklorne grupe “Džeroki Paragvaj“ iz Paragvaja izostao zbog problema sa vizama koje su imali članovi te paragvajske grupe.

„Srem folk fest“ je i ove godine dokazao da sa pravom nosi epitet najboljeg i najvećeg međunarodnog festivala folklora u Srbiji“, rekao je Samardžić.

folk fest

Tokom četiri dana koliko „Srem folk fest“ traje, Mitrovčanima će se predstaviti 16 folklornih ansambala iz dvanaest zamalja, četiri ansambla su iz Sremske Mitrovice.

Možda Vam se svidi i