Sremska Mitrovica – U subotu, 7. marta sa početkom u 20:00 časova po prvi put u izvođenju mitrovačkih glumaca na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“, premijerno će biti odigrana predstava „Ožalošćena porodica“, tim povodom juče je održana kratka konferencija za medije.

„Čitali smo Nušića držeći knjigu pravilno. Onda smo je okrenuli „natraške“ i pročitali ponovo. Od Nušića nismo odstupili ni najmanje. To je isključivo on i njegove kreature malograđanskog društva kojem se rugao“, rekao je reditelje predstave Stefan Tajbl.

3

On je dodao da su Nušića i njegovo delo dočekale današnje okolonosti, kao što je potpuna degradacija društva, pada sistema vrednosti, šund i opšti nemoral. Da su se promenili tabui, ali da je sistem „agatovanja“ i dalje isti.

„Porodica kao metafora i predstavnik društva i dalje ne preže ni od čega da dobije novac, moć, vlast, gde pojedinci imaju gušterovsku moć regeneracije. Transvestija društva je na snazi. Uplašiće nas samospremnost da srljamo u laž“, za kraj je rekao Tajbl.

1

Branislav Đ. Nušić
„OŽALOŠĆENA PORODICA“

reditelj: Stefan Tajbl

igraju:
Agaton – Marko Vukićević
Simka – Jelena Tomić
Proka – Nikola Stanković
Gina – Slađana Kalabić
Mića – Goran Vučanović
Sarka – Danica Crnobrnja
Trifun – Luka Radovanović
Danica – Aleksandra Mihajlović
advokat – David Kulić

Prijatelj predstave: JKP „Komunalije“ Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i