Sremska Mitrovica – U Carskoj palati u Sremskoj Mitrovici juče je za posetioce otvorena nesvakidašnja izložba – izložba ogledala pod nazivom “Tajna Srećnih ogledala otkriva se u Carskoj palati Sirmium”, autorke Sanja Ribić Milivojević.

11

„U okviru svojih programskih aktivnosti Centar za kulturu „Sirmijumart“ bavi se organizovanjem raznih sajmova rukotvorina, izložbi različitih umetničkih dela, što samostalno što u saradnji sa muzejima, likovnim i drugim umetničkim udruženjima, iz tog razloga naša sugrađanka Sanja Ribić Milivojević obratila nam se sa idejom i predlogom da tehnički i organizaciono podržimo i izložbu njenih umetničkih dela. Kada smo spoznali čime se to Sanja bavi i kada smo otkrili tajnu njenih unikatnih ogledala ostili smo jedno oduševljenje koje smo želeli da podelimo sa svim ljubiteljima ručnog rada. podržali smo organizaciju jedne nesvakidašnje i vrlo zanimljive izložbe“, rekao je Petar Samardžić, iz Centra za kulturu „Sirmijumart“.

15

Priroda je moja inspiracija, pažljiv pogled oko sebe, još pažljiviji pogled u sebe i na ogledalu se se rađa magija! Materijal za moja ogledala se nalazi svuda oko mene potrebno ga je samo prepoznati, sagnuti se i uzeti. Moja ljubav prema umjetnosti, moje misli, osjećanja nalaze se u svakom mom ogledalu. Svako ručno rađeno ogledalo je jedinstveno, kao i svaki kamenčić, jež ili školjka. Svaki tren u životu i osjećanje su unikati, pa tako i svako moje ogledalo. Čarobni svet ogledala, koje reflektuje lik čoveka, ali i deliće njegove duše, taj svet me fascinirana, a susret spoljne i unutrašnje prirode istinska su avantura za moju dušu.”, rekla je autorka Sanja Ribić-Milivojević i sve zainteresovane pozvala da obuđu izložbu.

Izložba će biti otvorena narednih dana, ulaz na izložbu je besplatan.

12

10

Možda Vam se svidi i