Sremska Mitrovica – Sinoć je u Sremskoj Mitrovici završen 12. po redu Srem folk fest, a prema rečima organizatora ovogodišnji festival folklora je nadmašio sva očekivanja i poseta je bila rekordna.

Posetioci su tokom četiri večeri imali priliku da, osim u programu folklornih ansambala iz Srbije, uživaju u nastupima ansambala iz Turske, Slovenije, Grčke, Makedonije, Rumunije, Rusije, Bugarske, Mađarske, Bosne i Herceogovine, Slovačke, Poljske i Tajvana.

folk2

Kako je rekao Petar Samardžić, direktor Centra za kulturu „Sirmiumart“, iza nas je jedan veoma uspešan Festval.

„Zadovoljni smo i mislim da je bilo efektno, s obzirom da je ostvarena rekordna poseta ali i rekordan broj učesnika“, rekao je Samardžić, dodajući da je tokom trajanja Festivala publici predstavljeno 16 ansambala, što je preko 600 izvođača.

Da je 12. po redu Srem Folk Fest bio uspešnije od prethodnih, potvrdio je i Ilija Nedić, načelnik za kulturu, sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica.

„Ovo je postao jedan pravi evropski i svetski festival. Imali smo priliku da uz sve one naše stare prijatelje koji već godinama dolaze u naš grad, po prvi put u Sremskoj Mitrovici gledamo i neke nove ansamble, kao što je atraktivni folklorni ansambl sa Tajvana. Broj posetilaca je rekordan i to je svakako pokazatelj da su kultura, turizam i ekononija dobar spoj“, rekao je Nedić.

On je istakao da najveće zasluge za ovako uspešan Festival ima Centar za kulturu „Sirmiumart“.

„Rezultat svega onoga što je Centar za kulturu „Sirmiumart“ mesecima unazad pripremao je evidentan i najveću zaslugu dugujemo svim tim ljudima koji su udarnički radili. Ovim Festivalom postavljeni su visoki standardi i biće dobro ako se ovaj renome ponovi i sledeće godine, a odlično ako sledeći Festival bude uspešniji“, rekao je Ilija Nedić.

Možda Vam se svidi i