Program Pozorišta “Dobrica Milutinović”

Sremska Mitrovica – Za ljubitelje pozorišne scene, Pozorište “Dobrica Milutinović” je za narene dane pripremilo dve predstave.
Subota 11.10.2014. u 12:00
“Jedna sasvim obična bajka”
Predstava za decu
Velika scena Pozorišta “Dobrica Milutinović”
Ulaz: 200 dinara
Režija: Stefan Tajbl
Igraju: Stefan Tajbl, Aleksandra Mihajlović, Milana Simić, Nikola Stanković, Goran Vučanović, Jelena Tomić, Valentina Jurišić

Subota 11.10.2014 u 20:00
“Balkanski špijun”
Tekst: Dušan Kovačević
Adaptacija: Nataša Ilić i Miloš Jagodić
Režija: Miloš Jagodić
Igraju:
Dobrivoje Petrović, Suzana Stanković, Miroslav Živadinović, Marija Rodaljević, Ljubomir Denić, Jovan Petrović
Ulaz: 400 dinara

Pozorište „Dobrica Milutinović“ Vas poziva da pogledate predstave „Balkanski špijun“ koja je na repertoaru u subotu 11. oktobra u 20 sati i „Čekajući Marčela“ koja će biti izvedena u četvrtak 16. oktobra u 20 sati. Pojedinačna cena ulaznice za svaku predstavu je 400 dinara, a ukoliko se odlučite za naš paket 2+1 cena karte za obe predstave će biti 600 dinara i besplatna ulaznica za dečiju predstavu „Patuljci u borbi protiv Zloćke“, čija je redovna cena 200 dinara, koja je na repertoaru 18.oktobra u 12 sati.

Predstava “Balkanski špijun” je drama o političkoj paranoji Ilije Čvorovića, bivšeg miloševićevca, Sada, posle revidiranja stav, lovca na haške optuženike. Sledeći svoju paranoju, on proganja svog podstanara u kom vidi haškog optuženika, koji na duši nosi veliki broj zločina I zbog koga nam ne daju u Evropu.

Da li je teza “Evropa nema alternative” kojom smo svakodnevno bombardovani od strane političara I medija postala naša kolektivna paranoja?

U predstavi igraju : Dobrivoje Petrović, Suzana Stanković, Miroslav Živadinović, Marija Rodaljević, Ljubomir Denić I Jovan Petrović. Predstavu je režirao Miloš Jagodić

Pozorište “Dobrica Milutinović” ugostiće ansambl Kulturne scene „Male stvari“ iz Trebinja i Teatar Fedra iz Bugojna, koji će 16. oktobra, sa početkom u 20 časova, na Velikoj sceni, izvesti predstavu „Čekajući Marčela“.Predstava govori o dvojici „ludaka“, koji u parku ludnice „ubijaju“ vreme, tako što izmišljaju, igraju životne situacije i priče, pokušavajući da na taj način, bar na trenutak pobegnu od okrutne stvarnosti i sudbine koja ih je zadesila.
Za Tea i Elija, likove ove drame, možemo reći da su neka vrsta reinkarnacije Vladimira i Estragona, čuvenih Beketovih junaka i oni se, naime, nalaze u bezizlaznoj situaciji i kao Vladimir i Estragon, spominju, nadaju se i čekaju nekoga ko se, zapravo, nikada neće pojaviti.
Uloge tumače Suad Velagić i Željko Milošević, a režiju potpisuje Željko Milošević.

Ukoliko želite da kupite ili rezervišete karte ili paket karata to možete učiniti svakog radnog dana od 07h do 15h u sekretarijatu pozorišta ili na broj telefona 615-115.

 

You May Also Like