Održana promocija IV Godišnjaka Književne zajednice

Sremska Mitrovica – U svečanoj sali Srpskog doma sinoć je održana promocija četvrtog po redu Godišnjaka književne zajednice “Sremska Mitrovica”.

U IV Godišnjaku, kao i u prethodnim pored toga što je predstavljeno sve ono što je Književna zajednica Sremska Mitrovica uradila u toku 2014. godine, predstavljeni su i pisci članovi književne zajednice Sremske Mitrovice sa svojim delima, kao i do sada neafirmisani mladi književni stvaraoci. Jedan deo Godišnjaka bio je namenjen i predstavljanju stranih pisaca iz celog sveta koji su u prethodnom periodu bili gosti Sremske Mitrovice.

IMG_20141125_181055

“Ono što je značajno reći jeste da ovo polako postaje tradicionalni godišnjak koji će se i dalje izdavati i koji ima značaja za rad čitave naše književne zajednice” rekla je Mirjana Marković, predsednik književne zajednice Sremska Mitrovica.

Pored promocije Godišnjaka sinoć je dodeljena i nagrada “Misaonik” koju su dobili Zlata Zahorijanski, Srđan Dinčić članovi Književne zajednice Sremska Mitrovica, kao i Katja Ermenkova iz Bugarske i Olga Lalić Krovicki iz Poljske.

IMG_20141125_181543

You May Also Like