Sremska Mitrovica – Promocija knjige pesama “Marginalije”, autorke Željke Avrić, održana je u mitrovačkoj Biblioteci “Gligorije Vozarović”.
Treća po redu knjiga pesama autorke Željke Avrić predstavljena je mitrovačkoj publici u prostoriji gradske biblioteke, a posle zbirki pod nazivima „Portret“ i „Zvezdanica“, nova zbirka pesama „Marginalije“ posvećena je zavičaju.

Na promociji su pročitane neke od pesama zabeleženih u najnovijoj zbirci poezije, a učešće na promociji uzeli su Mirjana Marković, Stevo Lapčević, učenici Muzičke škole „Petar Krančević“ i učenici Mitrovačke gimnazije.

Prema rečima književnih kritičara, ispred Književne zajednice Sremska Mitrovica, autorka u pisanju nalazi utočište, traži oprost od istorijskih sagrešenja, ali i svojim potomcima ostavlja pisanog traga o precima i piše o tome ko smo bili, i šta ćemo biti.

Autorka zbirke pesama „Marginalije“ Željka Avrić, dobitnica je nekoliko nagrada za svoj dosadašnji rad u sferi poezije. Dobitnica je nagrada „Vukovi lastari“, „Dučićeve lire“ i nagrade za najlepši ciklus ljubavne poezije na Međunarodnom konkursu ljubavnih pesama. Autorka svojim dosadašnjim napisanim stihovima širi ljubav i osećaj prijateljstva među svim ljudima.

„Zbirka pesama „Marginalije“ posvećena je mom zavičaju, ali ne samo geografskom, već i duhovnom. Motivi pesama su pronađeni u istoriji, u veri, porodici i naravno u ljubavi“, kaže Željka Avrić, autorka zbirke „Marginalije“.

You may also like