Zasvršen Stringfest

Sremska Mitrovica – U subotu, 26. maja, koncertom u Muzeju Srema, zvanično je zatvoren 10. Međunarodni festival gudača – STRINGFEST 2012.

Kao i svake godine, završni koncert festivala posvećen je najuspešnijim takmičarima i laureatima Stringfesta.

LAUREAT u disciplini violine za pretkategoriju do VI kategorije je Kristina Pavlović iz škole „KostaManojlović“ u Zemunu, klasa prof. Sanda Dramičanin i klavirski saradnik AleksandarMarković. LAUREAT u disciplinama violončelo, viola i kontrabas za sve kategorije je Nejc Rupnik, violončelo, koji je došao iz Glasbene Škole Vrhnika u Sloveniji, klasa prof. AlmiraHamidulina i klavirski saradnika Kaja Lojevec. LAUREAT u disciplini violina od VII do Xkategorije je Igor Subotin iz škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, klasa prof. MirjanaBogdanović i klavirski saradnik Aleksandar Gligić. LAUREAT u disciplini kamerna muzikaza sve kategorije je kamerni sastav pod nazivom „Ad libitum“ koji čine Irena Josifoska (violončelo) i Igor Subotin ( violina) iz škole „Isidor Bajić“ u Novom Sadu u klasi prorf.Judit Niderholcer Josifoska

Pored dodeljenih nagrada laureatima, dobitnici su i prof. Darinka Paunović iz škole „drVojislav Vučković“ u Beogradu kao NAJISTAKNUTIJI KLAVIRSKI SARADNIK festivalai prof. Olivera Milić Hirešer iz škole „Petar Krančević“ u Sremskoj Mitorvici, kao dobitniknagrade „Đerđ Zazrović“.

 

You May Also Like