“TV Manijak” u Dobrici Milutinović

Sremska Mitrovica – Dramska sekcija Ekonomske škole “9. MAJ” Sremska Mitrovica odigraće svoju predstavu “TV MANIJAK” u četvrtak, 10. maja 2012. godine sa početkom u 20:00 časova u Pozorištu “Dobrica Milutinović”.


U predstavi igraju: Nataša Mrđa, Marko Vukićević, Ema Štefanac, Stefan Tajbl, Jelena Tomić, Bogdan Petković, Dragana Jovanović, Goran Vučanović.

Autori i reditelji: Marko Vukićević I Stefan Tajbl.

Scenografija: Vuk Muškinja, Živka Suvić-Petrović.

Svetlo/ton: Milan Uzelac.

“TV MANIJAK” je predstava kolažnog tipa u kojoj scene nemaju povezan tok radnje, jedino što ih vezuje jeste da se sve dešava jednog dana na jednoj televiziji. Iako je sve na prvi pogled laka igra, šala i komika, ova predstava ustvari prikazuje one pogrešne stvari koje usvajamo sa malih ekrana. Preko tih ekrana stvara se lažna slika o moralu i usvajaju neke lažne vrednosti. To je parodija na televizijski program. Osnovni cilj predstave je da se kroz humor iznese stav o lošem programu, kojim nas svakodnevno truju. Počinje sasvim mirno, ujutru u šest sati, kada svaki gledalac pali svoj TV prijemnik da uz prvu jutarnju kafu pred posao vidi nešto zanimljivo i važno, ali toga više na televiziji nema. Kako dan odmiče gledaocu se nudi sve šarolikiji program, sve morbidniji, prostiji, bez smisla, bez kvaliteta, jer se sve radi sa željom da se stekne profit i da se ljudi pretvore u robote koji će isključivo pratiti televiziju i kao manijaci verovati da je Lupita sama sebi majka i zavirivati u tuđi život u rijaliti programu, sve da bi mislio da je njemu bolje… a da li je?

Predstava je nagrađivana na mnogim festivalima, a pobednik je Omladinskog pozorišnog festivala Vojvodine.

Ulaz slobodan.

 

You May Also Like