Promocija zbirka pesama „Ivanjske zvezde“

Sremska Mitrovica – Zbirka pesama „Ivanjske zvezde“ autora Zorana Vasića predstavljena je mitrovačkoj publici.

Reč je o 26 pesama kroz koje je autor predstavio svoju ljubav prema devojci, zavičaju i prirodnim lepotama Podrinja.

Promociju je organizovala Književna zajednica Sremska Mitrovica, u sklopu obeležavanja oktobra, meseca posvećenog knjizi i čitanju. Kroz 26 pesama u zbirci „Ivanjske zvezde“ autor je, kaže, predstavio svoju ljubav prema Ivani, devojci koja je bolovala od neizlečive bolesti i umrla.

Istinita priča o jednom životu u kojem važan segment zauzima i ljubav prema zavičaju, nikog ko je pročitao ove stihove nije ostavila ravnodušnim, tvrdi autor. „Dobio sam mnogo pohvala za ovu knjigu, to je uglavnom ljubavna poezija u kojoj se prepliću različite ljubavi“, kaže Zoran Vasić, autor knjige. Promociju knjige „Ivanjske zvezde“ organizovala je Književna zajednica Sremska Mitrovica u saradnji sa Gradskom bibliotekom. A slične manifestacije će, prema njihovim rečima, biti organizovane i u narednom periodu. „Pored ove promocije u oktobru, mesecu posvećenom knjizi i čitanju, organizovaćemo još nekoliko književnih većeri i promocija“, rekla je Mirjana Marković, predsednik Književne zajednice Sremska Mitrovica.

Već naredne nedelje, Mitrovčane koji su ljubitelji pisane reči, očekuje niz promocija na kojima će, kako saznajemo, svoja dela predstaviti pesnikinje iz Frankfurta i Herceg Novog i jedan pisac iz Beograda.

You May Also Like