„MATERINA MAZA ILI PRINC OD LIVINGRUMA“

Sremska Mitrovca – U subotu 3. decembra 2011. godine na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ od 17:00 sati održaće se premijera predstave za decu „MATERINA MAZA ILI PRINC OD LIVINGRUMA“ .

Predstava „MATERINA MAZA ILI PRINC OD LIVINGRUMA“ u kojoj scenario i režiju potpisuje naš istaknuti dramski pisac i reditelj Mirjana Ojdanić, čije se bogato iskustvo rada u pozorištu za decu „Boško Buha“, „Duško Radović“ , ogleda i u našoj predstavi.

Scenario predstave je skrojen od najlepših pesama Jovana Jovanovića Zmaja o vaspitanju dece. „MATERINA MAZA ILI PRINC OD LIVINGRUMA“ je šaljiva priča o maloj porodici u kojoj brižni roditelji i ćerka tinejdžerka ne mogu da zbrinu razmaženog sina jedinca, jer ne znaju šta dete hoće. Pozvana doktorka dijagnostikuje „razmazitis hronikus“ neizlečivo endemsko balkansko oboljenje. Očajni roditelji zovu u pomoć Klovna Željka, koji se reklamirao kao ekspert za „odmazivanje razmažene balavurdije“.

Šta će se desiti? Hoće li se konačno rešiti problem?

U Predstavi igraju glumci Sanela Milošević, Žarko Stojanović, Igor Greksa, Srđan Alatić i Gordana Lukić, koji pored glume, pevanjem i plesom oslikavaju poučne stihove čika Jove Zmaja.

Predstava je opremljena zanimljivom scenografijom, šarenim kostimima i smešnim maskama, koje celoj priči daju cirkuski karakter.

You May Also Like