Nataša Ninković i Zoran Cvijanović u mitrovačkom pozorištu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U nedelju 27. marta sa početkom u 20:00 časova na Velikoj sceni pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici biće odigrana predstava za odrasle pod nazivom „PRAH“.

Igraju:
Nataša Ninković
Zoran Cvijanović

Predstava “Prah” je komedija po tekstu Đerđa Špira, u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića. To je komad jednog od najznačajnijih savremenih mađarskih dramskih autora, napisan 2005. godine, a bavi se tumačenjem odnosa bračnog para, srednjih godina, rastrzanog između materijalne i moralne krize, kada nakon života na ivici egzistencije na lotou dobijaju više od dva miliona evra.

Ovaj savršeno skrojen komad i ozbiljno umetničko delo koje se tiče ovog vremena, sinteza je pitkosti kao i kod Erika Emanuela Šmita, ali sa više poetike i komike nego kod Šmita. Veličina ovog komada leži u njegovoj jednostavnosti i u tome kako nas Špiro dramaturški vodi do kraja.

Komad je veoma aktuelan jer se i ljudi iz našeg okruženja koji žive na granici egzistencije ili koji imaju jako male plate trude da dođu prečicama poput kladionica i loto listića do sreće. Međutim, tu se postavljaju pitanja – šta je recept za sreću? Da li ona postoji? Da li se sreća meri bogatstvom? i Da li se bogatstvo meri količinom novca?

Ulaznica za ovu predstavu iznosi 700 dinara.

You may also like