Mitrovica dobija još jedan stadion?

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Fudbalski klub „Trgovački“ iz Sremske Mitrovice mogao bi konačno nakon više godina ponovo da dobije svoj stadion. Ove informacije za Ozon media potvrdio je i Slobodan Vojnović, prvi čovek „Trgovačkog“.

On je objasnio da postoji volja i želja od strane lokalne samouprave da im se izađe u susret i sagradi teren, ali da je sve to još uvek neizvesno.

Do tada oni će morati da nađu neko rešenje, jer teren na kojem sada igraju, a koji se nalazi u naselju KP Dom ne ispunjava uslove ni za najniži rang takmičenja, odnosno Opštinsku ligu u kojoj će se “Trgovački” od ove sezone takmičiti.

Minimum dimenzije terena za ovu ligu iznose 45×90 m metara, što ovaj teren nema, odnosno fali mu oko 3m metra u dužini. Na žalost sama lokacija terena ne dozvoljava njegovo proširenje.

“Kao što je poznato FK “Trgovačkom” je oduzet teren, koji je iskrorišćen kako bi se napravio Atletski stadion. Zatim dugi niz godina klub je bio bez zvaničnog takmičenja, da bi ga prošle godine ponovo aktivirali i oformili prvi tim. Na žalost zbog dokumentacije nismo uspeli da se takmičimo prošle sezone, ali smo zato spremni za početak ove”, priča Vojnović.

On dodaje da se već okupljaju i mlađe kategorije u okviru kluba i da bi izgradnjom stadiona “Trgovački” ponovo oživeo u svakom smislu te reči.

FK „Trgovački“ ove godine obeležava 90 godina postojanja.

Foto: sremskisport.rs

Možda Vam se svidi i