XXIII Sremska kobasicijada i svinjokolja, prijave za učešće u toku

ŠID – Tradicionalna manifestacija, ove godine 23. po redu, “Sremska svinjokolja i kobasicijada”, biće održana 08. i 09. februara u Šidu.

Kao i svake godine, prvog dana, na platou ispred sportske hale, učesnici će se takmičiti u brzoj obradi mesa, jedenju kobasica i pravljenju kobasica, dok će drugog dana, u Slovačkom domu, biti održano takmičenje za najbolju suvu sremsku kobasicu. Pored takmičarskog dela posetioci će biti u prilici da degustiraju i pazare domaće suhomesnate proizvode, vina…

PROGRAM 1. DAN – subota, 08. februar

-11:00 časova – doček gostiju; otvaranje manifestacije.

-11:30 časova – takmičenje u obradi mesa (kontakt osoba za prijavu: Stanislav 063/556-180).

-12:00 časova – takmičenje u pravljenju kobasice (kontakt osoba za prijavu: Stanislav 063/556-180) – kotizacija 5.000,00 dinara po ekipi (ekipu čine najmanje 3 člana).

-14:00 časova – takmičenje u brzom jedenju kobasice.

-17:00 časova – proglašenje pobednika u svim kategorijama.

-Od 12:00 časova za sve zainteresovane goste i posetioce biće organizovan ručak u sali Slovačkog doma u Šidu (ulica Svetog Save 76), po ceni od 600,00 din. Kontakt osoba Goran 064/047-13-79.

-Od 19:00 časova za sve zainteresovane goste i posetioce biće organizovana večera u sali Slovačkog doma u Šidu (ulica Svetog Save 76), po ceni od 600,00 din. Kontakt osoba Goran 064/047-13-79.

Tokom celog dana i u večernjim časovima u Slovačkom domu biće organizovana muzika uživo.

Suve fermetisane kobasice možete predati u Slovačkom domu u Šidu u subotu 08. februara od 14:00 do 20:00 časova, i nedelju 09. februara od 09:00 do 13:00 časova.

PROGRAM 2. DAN – nedelja, 09. februar

-09:00 – 13:00 časova – prijem uzoraka suvih kobasica.

-13:00 – 18:00 časova – ocenjivanje kvaliteta suvih sremskih kobasica.

-19:00 časova – svečana svinjokoljska večera i proglašenje pobednika uz muziku uživo (ulaznica 1.500,00 din).

ZA IZLAGAČE (ŠTANDOVE)

Zainteresovani izlagači mogu se javiti na broj telefona: 062/54-17-58 Dejan.

Pročitajte još