Ulaganje u sportsku infrastrukturu u Rumi

Ruma – Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je radove na izgradnji svlačionica na fudbalskom igralištu u Buđanovcima, koje Opština Ruma finansira sa 4,6 miliona dinara (bez PDV-a).

Zajednički tender za unapređenje sportske infrastrukture obuhvatiće radove na stadionu FK „Mladost“ u Buđanovcima, rekonstrukciju objekta na stadionu „Slovena“ u Rumi i izgradnju reflektora u Vognju. Radovi u Buđanovcima su bili više nego neophodni, tvrde u klubu, jer je poslednje veliko ulaganje bilo još davne 1976. godine.

Buđanovački fudbalski klub dobiće reprezentativan objekat, ocenio je predsednik Mančić, dodajući da je zadovoljan dinamikom radova.

„Rok za izvođenje ovih radova je 90 radnih dana. Mislimo da će radovi biti završeni pre roka. Buđanovci kao selo, a posebno fudbalski klub će nakon završetka radova dobiti jednu uređenu zgradu, bolje uslove za svu decu koja se bave fudbalom. Sezona će početi 15. ili 16. avgusta, a ovaj objekat će biti jedan od reprezentativnijih“, smatra Mančić.

Svetislav Jovanović trener buđanovačke „Mladosti“, kao igrač i trener već četiri decenije je prisutan na seoskom igralištu, kaže da je ovo veliki dan za sve koji vole sport u Buđanovcima.

„Veliki dan za sport, veliki dan za omladinu, veliki dan koji ću sigurno dugo pamtiti. Još jednom prilikom se zahvaljujem predsedniku Mančiću na ispunjenom obećanju. Objekat se gradi, da tako kažem, raste iz dana u dan i imamo veliki motiv svi u klubu da naredne sezone u Međuopštinskoj ligi Srem napravimo dobar rezultat. Verujem da će bolji uslovi na naše igralište privući novu decu, koja će u dogledno vreme postati naši prvotimci“, kazao je Jovanović.

U Buđanovcima će se uskoro raditi i uređenje Doma kulture, a predsednik Mančić ističe da lokalna samouprava vodi odgvornu finansijsku politiku, što je, kako kaže, zbog sveokupne situacije veoma značajno.

„Sve ono što smo planirali od kapitalnih stvari realizujemo i privodimo kraju, to su bitne stvari za građane: kotlarnice, putna infrastruktura, sportska infrastruktura. Pušten je tender za izgradnju gasovoda, tender za održavanje objekata po mesnim zajednicama će biti vrlo brzo otvoren. Kreću i projekti „Participativnog budžetiranja“. Trudimo se da, uz prethodnu analizu i procenu prioritetnosti, uradimo što više projekata“, zaključio je Mančić.

Predsednik se osvrnuo i na epidemiološku situaciju u našoj opštini, koja je dosta bolja, ali je i napomenuo da to ne znači da je momenat za opuštanje, pozivajuću na oprez i odgovornost.

Izvor/foto: ruma.rs

Pročitajte još