Ukinuta vanredna situacija na teritoriji Opštine Ruma

Od strane Ozon
0 komentar

RUMA – Na osnovu podataka o stagnaciji korona virusa i stabilizaciji epidemiološke situacije na teritoriji rumske opštine, Štab za vanredne situacije doneo je na jučerašnjoj sednici Odluku o ukidanju vanredne situacija koja je proglašena 16. jula 2020.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić kaže da se u poslednjih sedam dana beleži pad broja zaraženih, a da je zaključno sa utorkom, 18. avgustom 38 pacijenata u opštini pozitivno na virus kovid 19 i u poodmakloj fazi izlečenja.

Takođe, raduje i podatak da je pritisak na kovid ambulantu drastično smanjen, napominje predsednik Opštine Ruma.

„Stekli su se uslovi da se vanredna situacija ukine, ali sve one preventivne mere koje smo mi sprovodili na teritoriji naše opštine ili koje su naložene sa republičkog nivoa i dalje ostaju na snazi. Dokle god bude pretila opasnost i dok god budemo imali pacijente koji su zaraženi kovidom mi ćemo sprovoditi preventivne mere u smislu podele zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava, apelovati na ljude da drže distancu. Na snazi je i dalje mera 4 kvadrata po osobi u zatvorenom prostoru, i dalje je na snazi mera zabrana manifestacija. Sportske manifestacije ili takmičenja, koja je Кrizni štab dozvolio, se održavaju bez prisustva publike itd.“, izjavio je Mančić.

On je ocenio da će privatnike, ljude koji se bave uslužnim delatnostima, obradovati odluka o vraćanju radnog vremena na stari režim koji važi u normalnim uslovima.

„Bez obzira što se radno vreme vraća na radno vreme u normalnim uslovima, svi moramo da poštujemo, mislim i na poslodavce i na goste, mere o držanju distance, o broju ljudi, nošenju zaštitne opreme i na taj način možemo doći do konačne pobede i ukidanja bilo čega što ima veze sa ovom epidemijom“, naglasio je Mančić.

Prvi čovek rumske opštine je rekao da je lokalna samouprava nabavila i pakete sa antibakterijskim gelom, koji će zajedno sa pultovima, zaštitnim maskama i rukavicama (5000+5000) biti od sutra distribuirani svim školama, a da je nabavljeno i dezinfekciono sredstvo na bazi etil alkohola sa kojim će se čistiti i dezinfikovati školski objekti.

„To je naš savestan pristup celom problemu. Škole su dobile instrukcije resornog ministarstva, ali mi kao lokalna samouprava hoćemo da pomognemo, to su sve naša deca, naši građani. Nabavili smo i 500 tuba sa antibakterijskim gelom za zaposlene u Opštinskoj upravi i javnim preduzećima. Trudimo se da damo maksimalan doprinos kao lokalna samouprava da se iz krize izađe što pre“, poručio je Mančić.

Izvor/foto: ruma.rs

Možda Vam se svidi i