U poslednje tri godine u severoistočnu radnu zonu u Inđiji uloženo je skoro 100 miliona dinara, zajedničkih sredstava Opštine Inđija i pokrajinskih sekretarijata, što je dovelo do odličnog rezultata i do potpisivanja ugovora o 10 novih investicija, pišu Novosti.

Posle puštanja u puni proizvodni ciklus fabričkih postrojenja, na ovoj lokaciji biće otvoreno 1.000 novih radnih mesta, a u lokalnoj samoupravi očekuju da će se stopa nezaposlenosti spustiti na oko 2%.

Prema zvaničnoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutna nezaposlenost u ovoj opštini je oko 4,2% ili 1.713 građana, a u Inđiji će biti posla za svakog ko želi da radi, tvrdi Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

– Niska stopa nezaposlenosti i povećanje konkurencije na tržištu rada nesumnjivo će dovesti do povećanja ličnog dohotka i životnog standarda građana, što i jeste naš krajnji cilj – kaže Gak.

– Podsetiću da je do pre tri godine severoistočna industrijska zona površine 97 hektara u opštinskom vlasništvu bila samo obična njiva, bez mogućnosti da investitor odmah započne izgradnju fabrike.

Danas, svaka parcela opremljena je strujom, vodom, kanalizacijom, gasom, telekomunikacijom, odnosno svim priključcima neophodnim za započinjanje proizvodnje.

– Mi smo uz nesebičnu finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doveli ovu lokaciju do statusa najatraktivnije industrijske zone u jugoistočnoj Evropi. Zainteresovanost investitora je velika, uskoro očekujemo i konačne dogovore – kaže Gak.

Među zainteresovanima je i kineska kompanija Đin Gu, koja proizvodi rakije od žitarica. Oni imaju u planu da otvore proizvodni pogon u Inđiji, zato opštinsko rukovodstvo željno iščekuje kinesku delegaciju koja bi trebalo uskoro da dođe.

Novosti

Možda Vam se svidi i