Srbija spremna za izgradnju autoputa Ruma-Šabac – Čeka se kredit Azerbejdžana u iznosu od 210 mil EUR

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovim o projektu izgradnje autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

– Mi smo spremni za realizaciju ovog projekta, koji je za nas jedan od prioritetnih u ovoj godini. Stoga je važno da što pre azerbejdžanska strana odobri kredit u iznosu od 210 mil EUR, kako bismo mogli da krenemo s radovima – rekla je Mihajlovićeva.

Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je pohvalila angažovanje azerbejdžanske kompanije Azvirt na infrastrukturnim projektima u Srbiji, uključujući i radove na tunelima na deonicama autoputa kroz Grdeličku klisuru, koji će u subotu biti pušteni u saobraćaj.

Na sastanku su razmatrani i naredni koraci u realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, na Sektoru C, od Bubanj potoka do Pančeva, za koji je u aprilu u Pekingu potpisan Memorandum o razumevanju sa kinesko-azerbejdžanskim konzorcijumom Power China i Azvirt.

Hasanov je zahvalio potpredsednici Vlade na dobroj saradnji između Srbije i Azerbejdžana i istakao da će azerbejdžanska strana učiniti sve da se omogući što efikasnija realizacija novog projekta u Srbiji.

ekapija.com

Pročitajte još