Položen kamen temeljac za izgradnju Fruškogorskog naselja

Stara Pazova – U prisustvu zvaničnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i predstavnika Opštine Stara Pazova u četvrtak, 18. oktobra položen je kamen temeljac za izgradnju Fruškogorskog naselja.

Projekat pod nazivom „Uspostavljanje održivih rešenja za stanovanje Roma u Staroj Pazovi” sprovodi Opština Stara Pazova u partnerstvu sa JP „Opštinska stambena agencija” i NVO „Romano ilo” iz Belegiša.

„Koordinaciono telo za praćenje realizacije Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016-2025. godine kojim predsedava potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović koja ulaže velike napore u sam proces inkluzije Roma. Na primeru projekata koji se implementiraju preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i svih aktivnosti i rezultata koje postiže Vladino Koordinaciono telo za praćenje realizacije Strategije u unapređenju položaja Roma i Romkinja u našoj zemlji i ozbiljnosti kojom smo pristupili ovom poslu, proizilazi da Vlada Republike Srbije ima prioritetne i jasne ciljeve i opredeljenost da odlučnim koracima gradi nove vrednosti i unapređenje standarda života naših građana, a Delegacija Evropske unije u Srbiji kao i lokalne samouprave zaista daju ogroman doprinos u okviru svojih nadležnosti”, istakao je državni sekretar Zoran Lakićević ispred Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ukupna vrednost ovog projekta iznosi nešto više od milion evra, od čega Evropska unija finansira 85%. Realizacijom ovog projekta 30 romskih porodica dobiće priliku da imaju sopstveni dom u Fruškogorskom naselju, a još 15 porodica koje već žive ovde dobiće pristup vodovodu, kanalizaciji, gasovodu i prilazni put.

Pročitajte još