Nakon mesec dana borbe sa koronom preminuo doktor iz UKC RS

Nakon mesec dana borbe sa novim virusom korona dana je preminuo lekar dr Dragan Vojvodić, specijalista interne medicine, supspecijalista nefrolog, obavestio je UKC RS.

– Lekari, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog lekara i imali priliku da sa njim sarađuju. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Dr Vojvodić bio je čovek bez zadrške, odan svojoj profesiji i lečenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu – saopšteno je iz UKC RS, piše Srpskainfo.

Svoju predanost pacijentima i lekarskoj profesiji pokazao je i ovaj put, kada nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj kategoriji ljudi po novi korona virus, ističu iz ustanove.

Dr Dragan Vojvodić rođen je 4. januara 1959. godine u Vrbljanima, opština Ribnik.

Radio je u Klinici za unutrašnje bolesti UKC RS, u Odeljenju nefrologije.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjaluci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja – Medicinska elektronika u Banjaluci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banjaluka.

Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru RS. Autor je i koator više stručnih i naučnih radova iz oblasti nefrologije. U nekoliko saziva bio je poslanik Narodne skupštine RS. Kao lekar, bio je učesnik rata od 1992. do 1996. godine i odlikovan je Ordenom krsta milosrđa.

Doktor Vojvodić ima suprugu i dvoje dece.

Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a porodici preminulog lekara upućuje iskreno saučešće.

Pročitajte još