Početkom decembra svim penzionerima jednokratna pomoć

Svi penzioneri u Republici Srbiji dobiće do kraja godine jednokratnu pomoć od 3.000 dinara, za šta će u tu namenu biti izdvojeno 5,24 milijardi dinara, piše RTV.

„Jednokratnu pomoć od 3.000 dinara će 1,7 miliona penzionera dobiti već početkom decembra, a biće im isplaćena na isti način kao što primaju i penziju. Kako je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio, iako su penzioneri u novembru dobili i prve uvećane penzije, našli smo prostora u budžetu PIO fonda i za ovu vrstu jednokratne pomoći, a zahvaljujući rezultatima. Za isplatu jednokratne pomoći dobili smo i saglasnost Međunarodnog monetarnog fonda, što potvrđuje odlično stanje naših finansija“, istakao je ministar finansija Siniša Mali.

Ministar dodaje da će višak novca i dalje biti korišćen da se pomogne najstarijim sugrađanima, tako da će se sa tom praksom nastaviti i sledeće godine, ako budu postignuti dobri ekonomski rezultati.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da Vlada nastoji da svi građani žive bolje.

„Vlada Republike Srbije želi da ekonomski osnaži penzionere, jednokratna pomoć jedan je od načina da im pomognemo. Predsednik Aleksandar Vučić je juče najavio isplatu do kraja godine, to je odlična vest, jer svi znamo da je mnogo onih koji žive u teškim ekonomskim uslovima, a da je kraj godine period kada se više troši“, istakao je ministar Đorđević i naglasio da će Vlada uvek nastojati da penzioneri dobiju više.

Ministar Đorđević kaže da će ovaj dodatni novac penzionerima biti isplaćen iz realnih prihoda.

„I kada smo branili Zakon o penzijama u Skupštini izjavio sam da ćemo se truditi da penzioneri dobiju više, mislim da neprestano to dokazujemo i pokazujemo da svojim radom Vlada želi da svi naši građani žive bolje. Tada sam tvrdio da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svoje uspehe deliti i sa penzionerima, a to smo sada i potvrdili. Prihodi PIO fonda, zahvaljujući dobroj naplati poreza i doprinosa, manjoj nezaposlenosti, otvaranjem novih radnih mesta, ali i efikasnom borbom Inspektorata za rad protiv rada na crno, ostvarili su dodatni suficit. To je omogućilo da sada na kraju godine iz tih realnih prihoda izdvojimo dodatnih 5.24 milijardi dinara. Ministarstvo i PIO fond rade na izvršenju i uskoro ćemo saopštiti tačan datum isplate“, rekao je Đorđević.

RTV

Pročitajte još

One thought on “Početkom decembra svim penzionerima jednokratna pomoć

  1. Penzioneri nisu još uvek potrošili penzije veće no ikad, a stiže nova bajkolaž, dvokratnu isplatu od po 3000 dinara? ΛV, narod ti više ne veruje ništa, pa ni ova tvoja nadri nagađanja o pomoći penzionerima jednom od 3000 pa još jednom 3000 dinara do kraja godine. Penzije u 2018. nisu povećane ni za paru, osim što si je vratio na nivo pre otimanja. Budi normalan, ako jesi, ko da ti veruje. Zašto nisi tu pomoć ujedinio, ujedinićeš je kao što si povećao penzije za 8,8 do 13,3%. Prilično si sazreo da lažeš starije od sebe, a oni ti više ništa ne veruju. Sramoto, uokviri jednom te tvoje nebuloze u zakonu, idiote! Molim te, tu pomoć namenjenoj meni prebaci sebi, sirotinjo bedna u mozgu.

Comments are closed.