Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i uz podršku Instituta za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut, organizuje kreativni konkurs za najbolji slogan i poster u cilju podizanja svesti o ranom otkrivanju raka dojke u Republici Srbiji.

Konkurs je podeljen u dve kategorije – za učenike srednjih škola i za odrasle osobe starije od 18 godina. Tema je podizanje svesti o važnosti skrininga i ranog otkrivanja ove opake bolesti.

Građani će kreativne predloge moći da pošalju do 20. oktobra 2018. na sledeće mejl adrese, u zavisnosti od kategorije za koju apliciraju: konkurs.poster@gmail.com (za poster) i slogan.konkurs@gmail.com (za slogan).

Konkurs će biti otvoren za sve, bez obzira na zanimanje. Dodatne informacije se nalaze na Facebook strani Pink Ribbon Serbia.

Japansko udruženje za borbu protiv raka

U Japanu svakog oktobra Japansko udruženje za borbu protiv raka organizuje događaj pod imenom Pink Ribbon Festival (Festival roze trake), što je jedna od aktivnosti za promociju prevencije raka dojke. Ovaj događaj se održava od 2003. godine i do sada broji 18 dešavanja. Japansko udruženje za borbu protiv raka prikupilo je preko 700 predloga postera i 15,000 slogana samo prošle godine.

Možda Vam se svidi i