Azerbejdžan daje kredit od 210 mil EUR za izgradnju brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica?

Azerbejdžan je spreman da izdvoji 210 mil EUR kredita za realizaciju projekta izgradnje brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, rekao je ambasador Azerbejdžana u Srbiji, Eldar Hasanov, na jučerašnjem sastanku sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoranom Mihajlović, i dodao da bi dve strane trebalo u najskorijem roku da dogovore detalje finansiranja.

Kako se navodi na sajtu ministarstva, na sastanku je bilo reči o projektu izgradnje autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, kao i o izgradnji Obilaznice oko Beograda.

– Izgradnja brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica jedan je od najvažnijih projekata koje započinjemo. Sa našim azerbejdžanskim partnerima ćemo krenuti u pregovore o finansiranju ovog projekta. Najpre da potpišemo komercijalni, a potom i ugovor o finansiranju – izjavila je Mihajlovićeva.

Ona je rekla i da je za Srbiju od velike važnosti da se obilaznica oko Beograda završi i da očekuje da azerbejdžanska kompanija Azvirt bude partner u realizaciji ovog projekta.

ekapija.com

Pročitajte još