Batut: Na biračkim mestima nošenje maske individualna odluka

Nacionlani institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ preporučio je biračkim odborima uoči glasanja na izborima 3. aprila primenu preventivnih epidemioloških mera.

Preporučio je dezinfekciju i provetravanje prostora, dok će nošenje zaštitnih maski biti individualna odluka članova odbora i birača.

Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera, provetravanje prostora u kome će se glasati, primenu dezinfekcionih mera – dezinfekciju i higijenu ruku, a kad su u pitanju maske, odluka je individualna, rekla je za Radio-televiziju Srbije direktorka Batuta Verica Jovanović.
Ona je naglasila da se maske uvek preporučuju, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća jer štiti onog ko je oboleo i sve druge.

Objašnjavajući princip plasanja u domovima za stare, Jovanović je istakla da su sačinjene posebne preporuke za ulazak u te ustanove.

Svi birački odbori koji budu ulazili i članovi timova moraće da poštuju ta pravila i da nose maske, što je obaveza i zaposlenih.

„Radi se o principima i pravilima koji će biti jasno istaknuti. Distanca je preporučena i ona će se poštovati“, rekla je Jovanović.

RTS

Related posts

Memorijalna utakmica u čast Miloša Zečevića Zeke

Suzbijanje krpelja u četvrtak i petak

Da li odmor mora biti apsurdno skup? Insta odmor ili ODMOR?